• Welkom
 • De Natte Kikker
 • Leren zwemmen
 • Verder zwemmen
 • Meer info
 • Zwemvaardigheidsdiploma’s

  Met alle 3 de diploma’s van het Zwem-ABC wordt een kind Zwemveilig genoemd. Maar na het Zwem-ABC kan je verder gaan met zwemmen. Je kunt oefenen voor de algemene Zwemvaardigheidsdiploma’s. Bij deze diploma’s leer je zwemmen kennen als echte sport.
  Voor het diplomazwemmen voor de Zwemvaardigheidsdiploma’s gelden in principe dezelfde bepalingen als voor het afzwemmen voor het Nationale Zwemdiploma Zwem-ABC. Er zijn daarnaast aanvullende bepalingen die specifiek voor de Zwemvaardigheidsdiploma’s gelden.  Wilt u de specifieke eisen voor deze diploma’s weten, clickt u dan op één van de diploma’s.Afmetingen bassin
  Het diplomazwemmen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s dient te worden afgenomen in zwembaden met een bassin, waarvan de wateroppervlakte tenminste 160 m2 en de waterdiepte tenminste 0,80 m bedraagt en dat over een wateroppervlakte van tenminste 40 m2 een waterdiepte heeft van tenminste 2 m.
  Beoordeling en normen
  De uitvoeringswijze van de techniek wordt in de beoordeling betrokken.
  Als algemene richtlijn (naast de specifieke bepalingen zoals opgenomen bij de diverse examenprogramma’s) geldt dat bij de beoordeling van de uitvoeringswijze rekening wordt gehouden met de fysieke en psychische mogelijkheden van de kandidaat. Daarbij mogen echter geen onderdelen of proeven van het examen worden overgeslagen. Er zal hiervan geen aantekening op diploma’s worden gemaakt.
  Een diploma is gehaald als in ieder geval één lid van de beoordelingscommissie vindt dat aan elke omschreven proef in het desbetreffende examenprogramma is voldaan.Zwemvaardigheid 1
  Bij de Zwemvaardigheidsdiploma’s mag steeds 1 proef met onvoldoende (O) worden beoordeeld.
  Zwemvaardigheid 2
  Zwemvaardigheid 3
   
  Zwemschool "De Natte Kikker" heeft al 35 jaar ervaring met zwemonderwijs.
  De zwemschool is aangesloten bij het Nationaal Platform Zwembaden / NRZ.
  We vinden het belangrijk dat elk kind persoonlijk begeleid wordt en dat wij ze bij naam kennen, daarom geven wij les in kleine groepjes. Gedurende het gehele traject houdt uw kind dezelfde zwemlerares.

  DIPLOMARECORD

  Hier kunt u het artikel uit de krant als pdf downloaden.
  NRZ2016