• Welkom
 • De Natte Kikker
 • Leren zwemmen
 • Zwemmen
 • Meer info
 • Zwem-ABC

  De lessen voor het zwem ABC worden gegeven in het Sloterparkbad. Hier trainen we voor de diploma’s van het Zwem-ABC. Niet de zwemslagen staan centraal, maar wel het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.Bij het Zwem-Survival-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. De nadruk ligt op de gewone rugslag en schoolslag. Bij elk diploma worden de eisen natuurlijk wat hoger. Voor de diploma’s gelden ook andere eisen dan alleen maar kunnen zwemmen. Allerlei oefeningen in diep water zijn erg belangrijk. Bijvoorbeeld verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Bij het Zwem-Survival-ABC ligt een belangrijk accent op het veilig zijn in het water. Al vanaf de eerste zwemlessen wordt hieraan aandacht besteed. Er wordt geoefend letterlijk met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn komt regelmatig tijdens de lessen aan de orde.

  Iedereen die leert zwemmen gaat in opleiding voor het Zwem-Survival-ABC. Wie alle drie diploma’s (A, B en C) bezit krijgt het predikaat Zwemveilig. Het Zwem-Survival-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt. Het biedt alle vaardigheden die iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-Survival-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden. Wilt u weten wat de eisen zijn voor elk diploma? Click dan op de link onder het diploma hiernaast. In een nieuw venster ziet u de eisen.

  ENVOZ Nederlands A diploma Survival

  ENVOZ Nederlands B diploma Survival

  ENVOZ Nederlands C diploma Survival

   

   

   
  Bel nr. 06-48 27 42 58 voor meer informatie over Zwemschool "De Natte Kikker".

   

  Zwemschool "De Natte Kikker" geeft de eerste zwemlessen in een privé zwembad. Dat is rustig en flexibel. Daardoor heeft Zwemschool "De Natte Kikker" GEEN WACHTLIJST,

   

  Zwemschool "De Natte Kikker" heeft al 40 jaar ervaring met zwemonderwijs.
  We vinden het belangrijk dat elk kind persoonlijk begeleid wordt en dat wij ze bij naam kennen, daarom geven wij les in kleine groepjes. Gedurende het gehele traject houdt uw kind dezelfde zwemlerares.